Tanfolyam – Gyakran ismételt kérdések

Mikor lesz a vizsga?
A tanfolyam nem zárul tétre menő tudásszint méréssel (pl.: modulzáró, vizsga). Vizsgázni a tanfolyam elvégzését követő 2 éven belül lehetséges, bármelyik megyei Vadászkamara által szervezett állami magyar vadászvizsgára való bejelentkezést követően.
Vizsgára bejelentkezni a megyei Vadászkamaráknál lehet az ott meghirdetett vizsgaidőpontokra.
Vizsgaidőpontok és elérhetőség: omvk.hu

Mennyi ideig érhető el az e-learning felületük a Hallgatók részére?
A tanfolyam kezdő időpontjától számított 2 évig.

Ki férhet hozzá az online gyakorló feladatokhoz?
Az online felülethez alap esetben az online tanfolyamon részt vevő hallgatók automatikusan megkapják a hozzáférést.
Igény esetén a normál és intenzív tanfolyamban résztvevő hallgatóink részére is költségmentesen hozzáférést biztosítunk.

Mihez és mikorra szükséges az általános orvosi alkalmassági vizsgálat?
Az orvosi alkalmassági vizsgálat nem szükséges a tanfolyam elvégzéséhez.
A tanfolyam elvégzését, sikeres vizsgát, vadászjegy kiváltását követően a fegyvertartási engedély igényléséhez szükséges – többek között – az általános orvosi alkalmassági vizsgálat.
AZONBAN
A vadásztanfolyam gyakorlati képzése során a helyszínen, kiegészítő szolgáltatásként lehetőséget biztosítunk a pszichológiai (nem általános orvosi) alkalmassági vizsgálat elvégzésére, amihez azonban már szükséges az általános orvosi alkalmassági vizsgálat megléte.
Az általános orvosi vizsgálathoz a képzés során formanyomtatványt biztosítunk, mellyel a háziorvosát/ üzemorvosát szükséges felkeresnie.

Meddig érvényes a tanfolyam végén kapott igazolásom?
A tanfolyam elvégzését követő 2 évig.

Mennyibe kerül a vadásztanfolyam?
A képzés díja 170 000 Ft minden képzéstípus esetében.
A nyári intenzív tanfolyamainkhoz – vadászvakációinkhoz – csatlakozó diákigazolvánnyal rendelkező diákok 20 000 Ft-os kedvezménnyel vehetnek részt.

Mi szükséges a tanfolyam sikeres teljesítéséhez?
A képzési szerződés kitöltése, képzési díj rendezése
Az elméleti előadások legalább 80%-ban történő lehallgatása, teljesítése
A gyakorlati oktatáson való 100%-os személyes, hiányzás nélküli aktív jelenlét.

Milyen hosszú a gyakorlati képzés?
A gyakorlati képzés az online és normál képzések esetében 4 naposak, jellemzően csütörtök reggeltől kezdődően (csütörtök-, péntek-, szombat egész nap és vasárnap délelőtt).
Az intenzív tanfolyamok esetében gyakorlatiasabb voltuk révén nem válnak szét ilyen élesen az elméleti és gyakorlati részképzések, a 10 nap alatt vegyesen kerülnek leadásra.

Van-e lehetőség részletfizetésre?
Van. A kezdőrészletet (min. 40 000 Ft) követően a fennmaradó díjat a hallgató a számára megfelelő, saját ütemezés szerint is megfizetheti.
FONTOS: A teljes díj megfizetése szükséges a tanfolyam teljesítéséről szóló igazolás kiadásához.

A tanfolyam tartalmazza a fegyverismereti részt?
Igen, a tanfolyam mind elméleti, mind gyakorlati része tartalmazza a fegyverismeret, a lőfegyver biztonságos használatának, kezelésének bemutatását.

Mit tartalmaz az e-learning felület?
Az e-learning felületünk egy saját fejlesztésű, jogi védelem alatt álló, az országban egyedülálló online oktatási felület.
Fejlesztése során szem előtt tartottuk a felhasználóbarát könnyű kezelhetőséget és a felkészüléshez szükséges minél komplexebb tudásanyagot.
Használatával a Hallgatónak kényelmesen, rugalmasan van lehetősége az elméleti előadások elsajátítására, lehallgatására akkor, amikor arra szellemileg éppen befogadóképessége. Az előadásanyagok videók formájában érhetőek el, stúdió minőségű képi és hangi magyarázattal együtt, élvezhető, vágott formában.
A rendszer továbbá teljeskörű gyakorlási lehetőséget biztosít a vadászvizsga összes elméleti szakaszára (írásbeli teszt, képfelismerés, vadászati idények, szóbeli vizsga). A vizsgán felmerülő összes tételből a rendszer random dob fel kérdéseket, illetve lehet témakörönként is szűrni. A válaszokat pedig azonnal ki is értékeli.
Továbbá a szóbeli vizsga tételsora is kidolgozva megtalálható rajta.

Hogyan tudom ellenőrizni a lehallgatott százalékokat?
A rendszer a lehallgatási statisztikát egy táblázatban tünteti fel az elméleti előadások oldalán.

Hol lesz a gyakorlat?
A fő gyakorlati képzőhelyünk Szuhafőn található, de emellett országszerte több gyakorlati képzőhelyen szervezünk gyakorlatokat, így az Önhöz legközelebbi gyakorlati helyszínen tudja a képzés záró szakaszát teljesíteni.

A vadásztanfolyam gyakorlati része során 3 település közül is választhatnak hallgatóink: Szuhafő, Sümeg, Csákvár

A tanfolyam elvégzését követően vadászhatok íjjal is?

Íjjal való vadászathoz a tanfolyam elvégzését és a sikeres állami magyar vadászvizsgát követően, egy kiegészítő vizsga letétele szükséges.
A vadászíjászatra feljogosító kiegészítő vizsgára csak a vadászvizsga bizonyítvány, vagy a már megszerzett vadászjegy birtokában lehet az OMVK Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezeténél, amely évente legalább két vizsgát tart az általa kijelölt helyszínen.