Tanfolyamok

! Jogszabályváltozás !

! JOGSZABÁLYVÁLTOZÁS !

Felhívjuk figyelmét, hogy közelgő jogszabályváltozás miatt az online vadásztanfolyamok lehetősége hamarosan megszűnik - utolsó lehetőség a jelentkezésre.

A képzés védnökei

Bodrogi Gyula,

a Magyar Vadászok Nagykövete

Reviczky Gábor,

a Magyar Erdők Nagykövete,
volt tanfolyami hallgatónk

Online tanfolyam

Felhívjuk figyelmét, hogy jogszabályváltozás miatt az online vadásztanfolyamok lehetősége hamarosan megszűnik.

Az eddigi információink alapján az UTOLSÓ biztos lehetősége arra, hogy még távoktatásos formában tudja teljesíteni a felkészítő tanfolyamot, az június 27-én induló ONLINE képzéssel van – ezt követően kizárólag személyes jelenléttel végezhető el a képzés.

A legkényelmesebb és leghatékonyabb vadászképzés!

Telefonról, számítógépről, bármikor és bárhonnan visszanézheti az előadásokat. Az élő előadások alkalmával kérdezhet tanárainktól, akik külön segítik a vadászvizsgára történő felkészülést.

  • A tanfolyam díja: 170 000 Ft

A 100 órás tanfolyam elméleti foglalkozásainak 70 órája távoktatás online  formában lehallgatható, és teljesíthető.

A gyakorlati foglalkozás (lőtéri gyakorlás, vadászterületi gyakorlat, elsősegélynyújtás) 30 órában történik az elméleti előadások lehallgatását követően. A hallgató ez után kaphat igazolást, és jelentkezhet vizsgára.

Az online előadások bármikor, utólag is visszahallgathatók a Vadászképző Kft. e-Learning felületén. Továbbá ez a felület nyújt segítséget a vizsgára való felkészülésre és gyakorlásra is.

Időpont Helyszín Érdeklődni Jelentkezés
2022. június 27.
Jelentkezésre megnyitva!
Online +36 30 010 2872 Jelentkezési űrlap
2022. augusztus 01. Online +36 30 010 2872 Jelentkezési űrlap

Intenzív tanfolyam

VADÁSZVAKÁCIÓ – 10 napos intenzív tanfolyam Szuhafőn!

  • A tanfolyam díja: 170 000 Ft
  • Szállás: 7.500,- Ft/fő/éj
  • Ebéd: 2.200,- Ft
  • A júniusi és augusztusi bentlakásos képzésen a 17. életévüket betöltött diákoknak 20.000 forintos kedvezményt biztosítunk a tanfolyamból, így a tanfolyam ára 150 000 Ft.

A tanfolyam a távol lakóknak bentlakásos, felnőttek is jelentkezhetnek.

Időpont Helyszín Érdeklődni Jelentkezés
2022. június 21. - július 01. Szuhafő +36 30 010 2872 Jelentkezési űrlap
2022. augusztus 05-15. Szuhafő +36 30 010 2872 Jelentkezési űrlap
2022. december 02-12. Szuhafő +36 30 010 2872 Jelentkezési űrlap

Normál tanfolyam

A tanfolyam díja: 170 000 Ft.

A 100 órás program elméleti részét péntek, szombat, vasárnap tartjuk a képzőhelyeken három hosszú hétvégén.

A gyakorlati képzést bentlakásos formában, egy hosszú hétvége alkalmával (csütörtöktől – vasárnapig), a gyakorlati készségek elsajátításával töltik a hallgatók nagyvadas vadászterületen, az ország több pontján kijelölt képzőhelyünk egyikén.
Itt sajátítják el a biztonságos vadászat és fegyverkezelés alapjait, ismerkednek meg a vadászati módokkal, a vadászterülettel és berendezéseivel és a vadfajokkal.

A normál tanfolyam egy hónapos.

Időpont Helyszín Érdeklődni Jelentkezés
2022. november 04-27. Szuhafő +36 30 010 2872 Jelentkezési űrlap

Gyakorlati helyek

A vadásztanfolyam gyakorlati része során 3 település közül is választhatnak hallgatóink: Szuhafő, Sümeg, Csákvár és Túrkeve.

Fő gyakorlati képzőhelyünk Szuhafő településén található, Aggtelek szomszédságában.

A szuhafői központ mellett a Dunántúlon, Sümegen és Csákváron és az alföldi Túrkevén is teljeskörű gyakorlati képzést biztosítunk

A tanfolyam általános leírása

Bársony István sorai

„Vadásznak lenni nagy öröm, kimondhatatlan gyönyörűség. Egyértelmű az egészséggel: a jó étvággyal, a mély álommal, a tele tüdővel való lélekzéssel: egyértelmű a lelki egyensúlylyal, a bátorsággal, a férfias erővel. Az igaz vadász mind szereti a természetet, s aki ezt az istenalkotta szépséget szereti, az rossz ember nem lehet.

Minden baj, minden nyomorúság megsokszorozódik a testi gyöngeség és petyhüdtség által. És minden veszedelem csak félakkora, ha elég erős hozzá az ember, akire rászakad. A test edzése az önérzet emelése. S aki vadász, – igazi vadász, – az csupa edzés, csupa önérzet. De „igazi” legyen! Kitartó és fegyelmezett. Értse a dolgát és ne süllyedjen arra a gyarló színvonalra, ahol a közönséges vadpusztítók vannak, akiknek mindenkor mellékes a „hogyan”, s csak az a főkérdés előttök, hogy „mennyi”. Akik tudniillik nem abban lelik örömüket, hogy minél vadászosabban vadászszanak, hanem hogy minél bizonyosabb legyen számukra a „pecsenye”, ha mindjárt tilos is. Vadászni tudni kell. Ezt a tudást pedig nem adják ingyen. Temérdek fáradság, rengeteg megfigyelés és ezek alapján szerzett tapasztalat teszi az igazi jó vadászt…”

„…Ezért aztán valóságos áldás, ha van az embernek olyan vadászbarátja, aki előre figyelmezteti sok mindenre, aki a maga tudását szép tanítások alakjában a kevésbé gyakorlott vadász emlékezetébe is szívesen bevési, aki maga teljesen megbízható, s így minden követője nyugodt lehet az iránt, hogy ha neki szót fogad, nem vallja sem kárát, sem szégyenét. „

Bársony István

Bársony István klasszikus vadászíró előző gondolatai ma is érvényesek. Vadászni tudni kell. De hol vannak azok a tapasztalt, jó vadászbarátok, akiknek a segítsége nélkül ennek a tudásnak a megszerzése lehetetlen? Persze sokan vannak, de a szerencse és a véletlen körülmények játéka folytán nem minden kezdő, tanulni vágyó vadászt (jelöltet) ajándékoz meg ilyen segítő vadásztárs barátságával a sors.

Pedig e nélkül nem hogy a vadászat alapjait lehetetlen megtanulni, de a vizsgára sem lehet megfelelően felkészülni.

Az itt ajánlott oktatási módszer ezt a hiányt pótolja:

A vizsgára való felkészülés folyamatában a gyakorlatban, vadászterületen, szakemberek segítségével tanulják meg a résztvevők a vadászat alapjait.

Az oktatás tematikája a „Vadászati Ismeretek” c. tankönyvre épül. A tananyagnak azokat az elméleti részeit, amelyek előadások útján és otthoni önképzéssel jól elsajátíthatóak, hagyományos módon oktatjuk a képzőhelyeken.

Az elméleti képzést követi a gyakorlati oktatás, amelyet bentlakásos formában, különleges rendeltetésű oktatási célú vadászterületen szervezünk, Szuhafőn. A terület egy olyan tipikus hegyvidéki modell terület, ahol kitűnő lehetőség adódik a gyakorlati képzésre. A 4000 hektáros területből 800 hektár kifejezetten oktatási célokat szolgál, és biztosítja a vadászjelöltek oktatásának a helyszínét.

A magaslesek nagyméretűek, egyszerre négy tanuló végezhet róluk megfigyelést.

A 8 km-es gyakorló cserkelőpálya az egyéni nagyvadvadászat során előforduló balesetveszélyes szituációkat mutatja be úgy, hogy a vadászható vadfajok élethű makettjeit ilyen helyzetekben észleli a tanuló. „Vadászati döntési helyzetbe” hozzuk az előtte álló vad elejthetőségével (bírálat, minősítés), illetve a lövés leadásának lehetőségével, vagy kizárásával kapcsolatban.

A cserkelőpályán történő cserkelést a tanuló egyedül, önállóan végzi. Távcső, cserkelő bot, toll és jegyzet a „fegyvere”. A cserkelőpályán történő 3-4 órás kemény cserkelés közben húsz vadat lát természetes környezetükben és a minősítéssel, valamint a lövés biztonságával kapcsolatban hozott döntését, észrevételét feladatlapon kell rögzítenie, amit később az oktatókkal fog kiértékelni. A cserkelőpályán történő cserkelés közben figyelemmel kell lennie a vadászatot befolyásoló környezeti hatásokra, ( időjárás, szél, szag, terepviszonyok, stb), elemeznie kell a különféle, a vad jelenlétére utaló nyomokat, csapákat, egyéb jeleket.

A feladatot a tanulók nagy érdeklődéssel és örömmel hajtják végre, hiszen az önálló vadászat élménye megérinti őket. Ennél is izgalmasabb azonban az oktatókkal és a helyi vadászokkal folytatott valódi vadászaton való részvétel (cserkelés, les, barkácsolás,), ahol a tanuló természetesen csak kísérő lehet. Ezek a vadászatok alkalmasak arra, hogy megfigyeljék, megtanulják mindazt, amit a vadászatra való felkészüléstől a vadászaton és a teríték készítésen át a vadászavatásig tudni kell.

Az oktatás tapasztalatai kedvezőek. A tanfolyami felkészítés a hallgatók számára a megtanult anyagon kívül valódi vadászati élményt is nyújt. A jelöltek a tanulás folyamatában megtapasztalták, hogy vadászni valóban nagy öröm, de közben azt is megtanulták, hogy rendkívüli felelősség is.

ŐK MÁR VILÁGOSAN LÁTJÁK: AHHOZ, HOGY „TUDJANAK VADÁSZNI” MÉG NAGYON SOKAT KELL TANULNIUK!