Online vadászTanfolyamok

Online Vadásztanfolyam

A legkényelmesebb és leghatékonyabb vadászképzés!

Az összes vadászvizsgára felkészítő tankönyv és tanagyag elérhető az e-Learning rendszerünkben.

Telefonról, számítógépről, bármikor és bárhonnan visszanézheti az előadásokat. Az élő előadások alkalmával kérdezhet tanárainktól, akik külön segítik a vadászvizsgára történő felkészülést.

Elméleti tananyag videók formájában

Élő konzultációk a tanárokkal

Gyakorló modulok a vadászvizsga minden részéhez

Felhívjuk figyelmét, hogy jogszabályváltozás miatt az online vadásztanfolyamok lehetősége hamarosan megszűnik.

Az eddigi információink alapján az UTOLSÓ biztos lehetősége arra, hogy még távoktatásos formában tudja teljesíteni a felkészítő tanfolyamot, az június 27-én induló ONLINE képzéssel van - ezt követően kizárólag személyes jelenléttel végezhető el a képzés.

Időpont Helyszín Érdeklődni Jelentkezés
2022. június 27.
Jelentkezésre megnyitva!
Online +36 30 010 2872 Jelentkezési űrlap
2022. augusztus 01. Online +36 30 010 2872 Jelentkezési űrlap

  • A tanfolyam díja: 170 000 Ft

A 100 órás tanfolyam elméleti foglalkozásainak 70 órája távoktatás online  formában lehallgatható, és teljesíthető.

A gyakorlati foglalkozás (lőtéri gyakorlás, vadászterületi gyakorlat, elsősegélynyújtás) 30 órában történik az elméleti előadások lehallgatását követően. A hallgató ez után kaphat igazolást, és jelentkezhet vizsgára.

Az online előadások bármikor, utólag is visszahallgathatók a Vadászképző Kft. e-Learning felületén. Továbbá ez a felület nyújt segítséget a vizsgára való felkészülésre és gyakorlásra is.

A vadásztanfolyam gyakorlati része során 4 település közül is választhatnak hallgatóink: Szuhafő, Sümeg, Csákvár, Túrkeve

Online Előadások

Az online vadásztanfolyam során a tananyagot bármikor, bárhonnan elérheti. A vadászvizsgára felkészítő tanfolyam tananyagait stúdió minőségben, videós formában rögzítettük, melyekhez a tanfolyam indulásakor hozzáférést biztosítunk.

Élő, online konzultációk

Az online vadásztanfolyam alkalmával folyamatosan lesz lehetősége élőben kérdezni a tanáraitól.

Vizsga gyakorlás

Az e-Learning felületünk lehetőséget biztosít a vadászvizsga minden részének a gyakorlásához. Az e-Learning segítségével a hallgatóink könnyedén elsajátíthatják a vadászati idényeket, megtanulhatják a szóbeli tételeket, begyakorolhatják a tesztkérdéseket és a képfelismerést is.

A vadászvizsgát megelőző kötelező tanfolyamról és vizsgáról szóló 126/2013. (XII.17.) VM rendelet alapján kötelező a vizsgát megelőzően tanfolyami képzésen részt venni. Ez lehetséges távoktatási formában is.

A 100 órás tanfolyam elméleti foglalkozásainak 70 órája távoktatás – online – formában is lehallgatható, és teljesíthető.

A gyakorlati foglalkozás (lőtéri gyakorlás, vadászterületi gyakorlat, elsősegélynyújtás) 30 órában történik az elméleti előadások lehallgatását követően. A hallgató ez után kaphat igazolást, és jelentkezhet vizsgára.

Az online előadások bármikor, utólag is visszahallgathatók a Vadászképző Kft. e-Learning felületén. Továbbá ez a felület nyújt segítséget a vizsgára való felkészülésre és gyakorlásra is.

Amennyiben a távoktatásban részt akar venni, a következők a teendői:

1. Töltse ki a jelentkezési űrlapunkat. Ezt követően megküldjük Önnek a képzési szerződést.

2. Oldja meg az otthoni távoktatáshoz szükséges technikai feltételeket! (internetkapcsolat, telefon/számítógép)

3. Küldje vissza az e-mailben mellékelt képzési szerződést aláírva, és 1 példányt visszaküldünk Önnek!

4. Utalja át a képzési díjat a szerződésben megjelölt számlaszámra, a képzés díja : 170.000 Ft!

5. Ezek után tudjuk a képzésbe regisztrálni!

6. Hallgassa le a tematika szerinti előadások legalább 80%-át!

Az elméleti előadások után gyakorlati képzéssel zárul a tanfolyam. Ezt követően a hallgatókkal és az OMVK helyi szervezeteivel egyeztetve vizsgaidőpontot ajánlunk.

Bársony István klasszikus vadászíró előző gondolatai ma is érvényesek. Vadászni tudni kell. De hol vannak azok a tapasztalt, jó vadászbarátok, akiknek a segítsége nélkül ennek a tudásnak a megszerzése lehetetlen? Persze sokan vannak, de a szerencse és a véletlen körülmények játéka folytán nem minden kezdő, tanulni vágyó vadászt (jelöltet) ajándékoz meg ilyen segítő vadásztárs barátságával a sors.

Pedig e nélkül nem hogy a vadászat alapjait lehetetlen megtanulni, de a vizsgára sem lehet megfelelően felkészülni.

Az itt ajánlott oktatási módszer ezt a hiányt pótolja:

A vizsgára való felkészülés folyamatában a gyakorlatban, vadászterületen, szakemberek segítségével tanulják meg a résztvevők a vadászat alapjait.

Az oktatás tematikája a „Vadászati Ismeretek” c. tankönyvre épül. A tananyagnak azokat az elméleti részeit, amelyek előadások útján és otthoni önképzéssel jól elsajátíthatóak, hagyományos módon oktatjuk a képzőhelyeken.

Az elméleti képzést követi a gyakorlati oktatás, amelyet bentlakásos formában, különleges rendeltetésű oktatási célú vadászterületen szervezünk, Szuhafőn. A terület egy olyan tipikus hegyvidéki modell terület, ahol kitűnő lehetőség adódik a gyakorlati képzésre. A 4000 hektáros területből 800 hektár kifejezetten oktatási célokat szolgál, és biztosítja a vadászjelöltek oktatásának a helyszínét.

A magaslesek nagyméretűek, egyszerre négy tanuló végezhet róluk megfigyelést.

A 8 km-es gyakorló cserkelőpálya az egyéni nagyvadvadászat során előforduló balesetveszélyes szituációkat mutatja be úgy, hogy a vadászható vadfajok élethű makettjeit ilyen helyzetekben észleli a tanuló. „Vadászati döntési helyzetbe” hozzuk az előtte álló vad elejthetőségével (bírálat, minősítés), illetve a lövés leadásának lehetőségével, vagy kizárásával kapcsolatban.

A cserkelőpályán történő cserkelést a tanuló egyedül, önállóan végzi. Távcső, cserkelő bot, toll és jegyzet a „fegyvere”. A cserkelőpályán történő 3-4 órás kemény cserkelés közben húsz vadat lát természetes környezetükben és a minősítéssel, valamint a lövés biztonságával kapcsolatban hozott döntését, észrevételét feladatlapon kell rögzítenie, amit később az oktatókkal fog kiértékelni. A cserkelőpályán történő cserkelés közben figyelemmel kell lennie a vadászatot befolyásoló környezeti hatásokra, ( időjárás, szél, szag, terepviszonyok, stb), elemeznie kell a különféle, a vad jelenlétére utaló nyomokat, csapákat, egyéb jeleket.

A feladatot a tanulók nagy érdeklődéssel és örömmel hajtják végre, hiszen az önálló vadászat élménye megérinti őket. Ennél is izgalmasabb azonban az oktatókkal és a helyi vadászokkal folytatott valódi vadászaton való részvétel (cserkelés, les, barkácsolás,), ahol a tanuló természetesen csak kísérő lehet. Ezek a vadászatok alkalmasak arra, hogy megfigyeljék, megtanulják mindazt, amit a vadászatra való felkészüléstől a vadászaton és a teríték készítésen át a vadászavatásig tudni kell.

Az oktatás tapasztalatai kedvezőek. A tanfolyami felkészítés a hallgatók számára a megtanult anyagon kívül valódi vadászati élményt is nyújt. A jelöltek a tanulás folyamatában megtapasztalták, hogy vadászni valóban nagy öröm, de közben azt is megtanulták, hogy rendkívüli felelősség is.

ŐK MÁR VILÁGOSAN LÁTJÁK: AHHOZ, HOGY „TUDJANAK VADÁSZNI” MÉG NAGYON SOKAT KELL TANULNIUK!